Android Szeged logo1

GYIK - Gyakran ismételt kérdések

Szolgáltatásaimmal kapcsolatban a legtöbb kérdésedre választ kapsz 👇
 

Menyi ideig tart egy törött kijelzőt kicserélni?

Ez a szerelési technológiától függ. A lehető legrövidebb idő alatt szeretném a javításokat elvégezni, így általában 1-1,5 óra alatt kicseréljük a törött kijelzőt, ha nem szükséges ragasztani. Ha ragasztásra van szükség, a javítás általában 4-6 órát vesz igénybe, ami a ragasztó száradási idejétől függ. Azonban, hogy garantáljuk a minőséget, általában egy munkanapra vállaljuk a javításokat. Az ügyfeleknek mindig pontosan tájékoztatjuk a várható javítási időt.

Menyi ideig tart egy töltőcsatlakozót kicserélni?

Ez a szerelési technológiától függ és a töltőcsatlakozótól is. Az ügyfelek időbeosztásának tiszteletben tartása érdekében igyekszem minél rövidebb idő alatt elvégezni a javításokat. A töltőcsatlakozók cseréje általában gyorsabb folyamat, mint a kijelzők cseréje, és általában 30-60 percet vesz igénybe. Azonban ez a javítás típusától is függ, így ha szükséges ragasztás, a javítás általában 4-6 órát vesz igénybe a ragasztó száradása miatt.

A garantált minőség érdekében általában egy munkanapra vállalom a javításokat. Az ügyfeleket mindig pontosan tájékoztatom a várható javítási időről.

Ki tudod cserélni az iPhone kijelzőjét?

Szervizem kizárólag Android alapú készülékek javítására specializálódott, így nem vállalalom az iPhone kijelzők cseréjét vagy bármely más iPhone javítási munkát. Azonban ha Android alapú készüléked van és javításra szorul, szívesen segítek.

Betörött a telefonom kijelzője! El fognak veszni az adataim?

Amennyiben csak a kijelző sérült meg a telefonodban, és a többi alkatrész sértetlen maradt, akkor nem kell aggódnod az adataid elvesztése miatt. A kijelző csere javítás során csak a kijelzőt cserélem ki, és az adatok továbbra is maradnak. Azonban javasolt mindig biztonsági másolatot készíteni a fontos adataidról, hogy ha esetlegesen más hiba miatt kénytelen leszek a készüléket visszaállítani, ne vesszenek el az értékes adatok.

Hozott alkatrészből is dolgozol?

Igen, ha az ügyfél hozza magával a szükséges alkatrészt, akkor azt beépítem a készülékbe. Azonban fontos megjegyezni, hogy ha az alkatrész megbízható forrásból származik, akkor a garancia is érvényes lehet rá. Ha az alkatrész nem megbízható forrásból származik, akkor az elvégzett munkára tudunk csak garanciát vállalni, az alkatrész minősége és tartóssága nem garantált.

Ajánlott mindig megbízható forrásból származó alkatrészeket használni a javításhoz, hogy elkerüljem az esetleges problémákat és biztosítsam a javított készülék hosszú élettartamát.

Nem tölt a telefonom, mindenképpen kell benne akkut cserélni?

Nem feltétlenül, mert a hibát számtalan alkatrész meghibásodása okozhatja, ami közül az akkumulátor csak egy. Próbáld meg újraindítani a telefont. Próbáld meg egy másik kábellel, töltőfejjel. Ha ezek után se tölt a készülék akkor hozd el szervizembe és bevizsgálom. Általában ilyenkor a töltőcsatlakozó csere megoldja a problémát

Beázott a telefonod, mit tegyek?!

Beázott?! (A pára is ázást eredményez!) Lehetőleg kapcsold ki! Ne töltsd! Ne tedd rizsbe (Városi legenda), mert az semmit nem ér a zárt készülékházas telefonoknál! Ne húzd az időt, hogy majd kiszárad, mert nem fog, csak rosszabb lessz! A lehető legrövidebb időn belül célszerű szervizemben elhozni és ezzel kerülheted csak el a komolyabb károk keletkezését.

Speciális eljárással (ultrahangos tisztással eltávolítható az oxidréteg), teszteléssel, szükség esetén alaplapi és egyéb javitásokkal igen nagy eséllyel újra élet kerülhet szeretett telefonodba. Célszerű kerülni a fürdőszobát, párás környezetet 

Beázott telefonra van garancia?

Nem vállalok garanciát beázott készülék szervizelését követően! Általában a gyártók sem vállalnak garanciát beázott telefonokra, mivel ezek az esetek általában az eszköz visszaélésszerű használatából vagy véletlen sérülésből adódnak, amelyek kívül esnek a garancia keretein.

Azonban ha a telefonod még mindig a garanciaidőn belül van, akkor érdemes lehet ellenőrizni a garanciafeltételeket, mert vannak olyan esetek, amikor a gyártók meglepően nagyvonalúak a javításokkal kapcsolatban, és azokat még garanciálisan is elvégezhetik.

Mindenesetre, ha beázott a telefonod, akkor érdemes minél előbb szakszervizbe vinni és szakemberrel ellenőriztetni, hogy milyen javításokra lehet szükség, hogy az eszköz újra működőképes legyen.

Csak a külső üveg tört össze a telefonon, azt külön is tudod cserélni?

Superamoled, Amoled kijelzővel rendelkező készülékek esetében igen, ha csak az üveg sérült a készüléken és képet megjelenít, érintést érzékeli, akkor lehetőség van csak üveg cserére is! Ez jóval olcsóbb megoldás, mint a komplett kijelző csere.
 
Készülék és modell függő, gogy Superamoled, vagy IPS panellal szerelt készülék.
Ha nem vagy biztos benne, akkor nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot.
Általában a legtöbb Samsung készülék superamoled kijelzővel van szerelve és lehetséges külön csak üveget cserélni.
 
 
Teszteled a készüléket az átadás előtt és után?

A szervizelés fontos része a készülék tesztelése az átadás előtt és után. Az átvételkor részletesen rögzítem a készülék állapotát a szervizlapon, beleértve a hibák leírását és az esetleges külső sérüléseket is. Ez az információ segíthe a hibák pontos azonosításában és a javítások hatékonyabb végrehajtásában.

A javítás befejezése után a készülék teljeskörű készülékdiagnosztikán megy keresztül. Ehhez a Hivatalos M360 szoftvert használom, amely egy átfogó tesztkészletet tartalmaz a készülék teljesítményének és állapotának ellenőrzésére. Az M360 szoftver segítségével a tesztelem az eszköz különböző funkcióit, beleértve a hardver- és szoftverelemeket is.

Például a tesztek során ellenőrizhető az akkumulátor állapota, a wifi- és bluetooth-kapcsolat, a hangszórók és a mikrofonok működése, a kamera és a kijelző állapota, a töltési funkció és még sok más.

Az eredményeket kinyomtatva adom át, így a tulajdonosok pontosan tudják, hogy mi történt a készülékkel a szervizelés során. A teszteredmények segítenek a tulajdonosoknak megérteni a készülék állapotát és a javítások hatékonyságát. Ha az eszköz további javításra szorul, az eredmények alapján a képes vagyok hatékonyan elvégezni az esetleges további munkálatokat.

 

Gyári alkatrészeket használsz?

A szervizmunkám során több fajta alkatrésszel dolgozom, és mindig igyekszem az adott esethez legmegfelelőbb megoldást ajánlani. A készülékek minőségi javításához általában gyári, OEM vagy Premium+++ alkatrészeket használok. Az általam ajánlott gyári alkatrészeket a tökéletes minőség érdekében választom, míg a Premium+++ alkatrészek a kiváló minőségük és a költséghatékonyabb áruk miatt lehetnek jó megoldások az ügyfelek számára.

Fontos kiemelni, hogy TFT kijelzőt sosem építek be gyári Superamoled vagy OLED kijelző helyett, mert ez csökkentheti a készülék minőségét és használhatóságát. Az ügyfelekkel mindig előzetesen megbeszéljük, hogy milyen alkatrészeket használjak a javításhoz, és az alkatrészválasztás során minden esetben az ügyfél igényeit és anyagi lehetőségeit is figyelembe veszem.

Az általam javított készülékek minőségellenőrzésénél kiemelt fontossággal bír a teljeskörű készülékdiagnosztika, amelyet Hivatalos M360 szoftverrel végzek el. Az eredményeket kinyomtatva a szervizlap mellé csatolva adom át az ügyfélnek. Így biztos lehet abban, hogy a készüléke a lehető legjobb állapotban kerül vissza hozzá, és garantálom, hogy a javítás minősége magas színvonalú.

Mennyi ideig kell otthagynom a ragasztás miatt a telefont?

A legtöbb modern telefon esetében a kijelző és az akkufedél is ragasztással van rögzítve. Ez azt jelenti, hogy amikor ezeket az alkatrészeket cserélni kell, újra ragasztani is szükséges őket. A ragasztás száradási ideje azonban fontos szempont, amit nem érdemes figyelmen kívül hagyni.

Minden ragasztónak megvan a maga sajátossága, így a száradási idő is eltérő lehet. Általában azonban minden ragasztónak legalább 24 óra kell ahhoz, hogy teljesen megszáradjon és az alkatrészek stabilan rögzüljenek egymáshoz. Ha nem várjuk meg a száradási időt, nagy valószínűséggel elválnak az alkatrészek, ami további károkat okozhat a készülékben.

Az új alkatrészek beszerzése és a ragasztás időigényes folyamat, ezért a szervizelés általában legalább egy napot igénybe vesz. A pontos időtartam azonban attól függ, hogy milyen típusú telefonról van szó, milyen alkatrészeket kell cserélni, és milyen mértékű javításra van szükség.

Fontos megjegyezni, hogy minden esetben minőségi ragasztót használok a legmagasabb minőségben és a legjobb tapadóképességgel. A cél az, hogy a javítás után a telefon újra stabil legyen, és a felhasználó hosszú távon élvezhesse a készülék használatát.

Összességében tehát elmondható, hogy a ragasztás miatt általában legalább egy napra szükség van a szervizelés során. Ez az idő szükséges ahhoz, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon és az alkatrészek stabilan rögzüljenek egymáshoz. A szakértői munka és a minőségi ragasztó használata azonban biztosítja, hogy a telefon javítása után újra stabil és hosszú élettartamú legyen.

Ha nincs időm kivárni a száradási időt elvihetem a készüléket?

A készülékek javítása gyakran ragasztással jár, amelynek száradási ideje meghatározó jelentőséggel bír a tartósság és a készülék élettartama szempontjából. A legtöbb gyártó már ragasztott készülékeket dob a piacra, így fontos, hogy a ragasztó réteg megfelelően száradjon, hogy a kijelző és az akkufedél megbízhatóan tapadjon a helyére.

Az optimális száradási idő minden ragasztó esetében 24 óra. Ha ezt az időt nem várjuk meg, a ragasztás gyengébb lehet, és az elemek könnyen leválhatnak, ami további károkat okozhat a készülékben. A száradási időt nem szabad elhanyagolni, mivel a ragasztó réteg gyengesége számos problémához vezethet, és jelentős hatással lehet a készülék teljesítményére.

Ha nincs időd kivárni a száradási időt, megkérhetsz, hogy adjam ki a készüléket korábban. Azonban fontos tudni, hogy ebben az esetben NINCS GARANCIA! Ezért nagyon fontos, hogy ha kivihető a készülék, akkor óvatosan bánjunk vele, ne tegyük ki extrém körülményeknek, ügyelj rá, hogy ne essen el, és ne érje mechanikai behatás.

Minden esetben javasolt azonban kivárni a száradási időt, mert a ragasztó réteg megerősödése biztosítja, hogy a készülék hosszú ideig megbízhatóan működjön, és a javítások is hosszabb időre biztosítják a készülék élettartamát.

A száradási idő hossza a ragasztó típusától és a körülményektől függően változhat, ezért mindig javasolt a tanácsom kérni az optimális száradási időről, és ezt szigorúan betartani.

Nyitvatartási időben bármikor mehetek?

Amennyiben szervizembe hoznád a készüléket, ajánlott előzetesen időpontot egyeztetni, mivel a nyitvatartási időben nem biztos, hogy mindig azonnal tudlom fogadni a készüléket. A szerviz rövidített nyitvatartása alatt általában csak az átvételre és a készülék kiadására korlátozódik, illetve egyszerű szervizfeladatokat végezek el.

Ezért ha valamilyen komolyabb problémája van a készülékkel, akkor érdemes előzetesen időpontot egyeztetni és tájékozódni arról, hogy milyen szervizfeladatokat tudok elvégezni az adott napon. A telefonos egyeztetés által adott időpont betartása hozzájárulhat a hatékonyabb és gördülékenyebb szervizelési folyamathoz.

Gyári garancia megmarad a javítás után?

A független szervizek nem márkaszervizek, és általában nem nyújtanak gyári garanciát a javított készülékekre. Ez azt jelenti, hogy ha a készüléked még mindig a gyári garanciában van, akkor a javítást inkább a gyártó szakszervizében vagy egy hivatalos márkaszervizben kell elvégeztetned, hogy megőrizd a garanciát.

Azonban ha a készülékedet már elutasították a garanciális javításra vonatkozóan, például sérülés vagy beázás miatt, akkor nyugodtan hozd el szervizembe. Szervizem kiváló minőségi alkatrészeket és szakszerű javítást kínál, de fontos megjegyezni, hogy a javítás után már nem áll fenn a gyári garancia. Ha bármilyen kérdésed van a garancia vagy a javításokkal kapcsolatban, mindig konzultálj velem.

Vízálló marad a készülék?

Szervizem az IP67-68 besorolásra is utaló „vízálló” kifejezést sem használja, mivel a legtöbb gyártó sem vállal beázásra garanciát. Ezért szervizem sem vállal felelősséget a vízállóság megőrzéséért a javítás után. A javítás után a készülék vízállósága nem garantált, és az esetleges további beázás a javítás után sem tartozik a szervizgarancia hatálya alá. Ezért javasolt, hogy óvatosan kezeld a készüléket, és kerüld az olyan helyzeteket, amelyek növelik a beázás kockázatát, például az esős időjárást vagy a vízbe merítést.

Árusz telefonokat is?

Szervizemben nem lehet telefonokat vagy kiegészítőket vásárolni, kivéve az ütésálló méretre vágott hydrogel fóliát. Ez a szerviz kizárólag a javításra és karbantartásra specializálódott, és nem a telefonok vagy kiegészítők eladására. Igyekszem a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani az ügyfeleknek, és gyors és hatékony javítást biztosítani a meghibásodott vagy sérült telefonok számára.
 

Túl messze lakom, postázás megoldható?

Igen. Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot és egyeztetés után már tudod is küldeni a csomagot. A Hibajegy felvétel űrlapom kitöltésének segítségével könnyedén beküldheted a postai javításra küldött készülék adataid, elérhetőséged is . 
 

A telefonom kamerája nem találja a fókuszt, ez szoftveres vagy hardveres hiba?

Az, hogy a telefonom kamerája nem találja a fókuszt, általában hardveres hiba. Az ilyen hiba általában leejtést követően jön elő, mivel a kamera nagyon összetett és sérülékeny alkatrész. A kamera cseréje általában szükséges, míg ritkább esetekben az előtét (porvédő) lencse cseréjével is megoldható lehet a probléma.
Szoftveres hiba nagyon ritkán okozhatja ezt a hibát. Ha ilyen hibát tapasztalsz, javasoljuk, hogy keress fel a pontos diagnózis és a megfelelő javítás érdekében.
 

Ha nem találsz választ, akkor keress elérhetőségeimen

Kérdezz a ChatGPT-től!

TESZT FÁZISBAN ELÉRHETŐ JELENLEG

A kérdést magyar nyelven tedd fel és a kérdés a szervizemmel legyen kapcsolatos!

A ChatGPT egy nagy nyelvi modell, amely képes válaszolni különböző kérdésekre és feladatokra a természetes nyelv feldolgozásával. Amennyiben szeretnél információt kérni, akkor érdemes minél részletesebb és pontosabb kérdést feltenni, hogy a ChatGPT a lehető legjobb választ adhassa rá. Az összetettebb kérdések általában több információt tartalmaznak, így a ChatGPT által nyújtott válasz is mélyebb lehet. Azonban fontos megjegyezni, hogy a ChatGPT egy gépi tanuláson alapuló modell, így a válaszokat mindig kritikusan kell értékelni, és ha szükséges, további kutatást vagy tanácsot kell kérni a témában elérhetőségeimen.

GYIK Android Szerviz Szeged

Népszerű készülékek