Kijelző üvegcsere - kijelző felújítás

Samsung Galaxy Kijelző üveg csere, kijelző felújítás A8 2018 ✅

Az üvegcsere folyamata egy Samsung SuperAMOLED kijelzőnél lehetővé teszi a sérült üveglap kicserélését anélkül, hogy a teljes kijelzőt le kellene cserélni. Az eljárás gyors és hatékony, és segíthet a készülék hosszú távú működőképességének megőrzésében.

Az üvegcsere folyamata

Az üvegcsere folyamata magában foglalja a sérült üveglap eltávolítását és az új üveglap felhelyezését a kijelzőre. Az eljárás során az eredeti érintőképernyő és a SuperAMOLED kijelző megmarad, és csak az üveglap kerül cserére. 

Az üvegcsere előnyei

Az üvegcsere során csak az üveglap kerül cserére, ezáltal a művelet költsége is alacsonyabb, mint egy teljes kijelzőcsere esetén. Emellett sajnos az eljárás lassab folyamat, de költséghatékony.

Az üvegcsere hátrányai

Az üvegcsere során az eredeti érintőképernyőt és a SuperAMOLED kijelzőt nem kell eltávolítani, de az üveglap cseréje mégis rizikóval járhat. Ha az eljárást nem megfelelően végzik, az új üveglap nem lehet tökéletesen illeszkedni, ami torzított képet eredményezhet. Ezenkívül, ha az új üveglap nem megfelelően van kalibrálva, az érintőképernyő működése is sérülhet. A kijelző panel is sérülhet az eljárás során és akkor viszont a komplett kijelzőt cserélni szükséges

Az árak

Samsung telefon kijelző javítás árai az üvegcsere költségei eltérőek lehetnek az országban és a szolgáltatást nyújtó szerviz által felszámított árak alapján. Az árakról az üvegcsere előtt érdemes felvenni velem a kapcsolatot.

Bár az üvegcsere eljárása általában sikeres, és lehetővé teszi a sérült üveglap kicserélését anélkül, hogy a teljes kijelzőt le kellene cserélni, az eljárás nem mindig garantálja a teljes sikerességet.

A szervized több száz üvegcserén van túl, ami azt jelenti, hogy már rendelkeztek tapasztalattal az eljárás során, és valószínűleg hatékonyan végzik az üvegcsere műveletét. Azonban, mint minden technikai folyamat, az üvegcsere is kockázatokkal járhat.

Az üvegcsere során, ha az eljárást nem megfelelően végzik, az új üveglap nem illeszkedhet tökéletesen, ami torzított képet eredményezhet, vagy akár a kijelző sérülhet. Ebben az esetben már nem csak az üveglapot kell cserélni, hanem a teljes kijelzőt is, ami magasabb költségeket eredményezhet.

Ezért fontos, hogy a szervizben dolgozó szakemberek nagyon óvatosan végezzék az üvegcsere eljárását, és a lehető legjobban ellenőrizzék az új üveglap illeszkedését. Az ügyfeleknek pedig érdemes tájékozódniuk a szerviz szakembereinek szaktudásáról és tapasztalatairól, valamint a végrehajtás költségeiről is, mielőtt elkezdenék az üvegcsere műveletét.

Fontos megjegyezni, hogy még akkor is, ha a szerviz szakemberei nagyon gondosak, és a lehető legjobban végzik az üvegcsere műveletét, az új üveglap még mindig érzékeny lehet a sérülésekre, és kockázatot jelenthet az érintőképernyő működése szempontjából. Ezért ajánlott, hogy az ügyfelek óvatosan használják a készüléket az üvegcsere után, és igyekezzenek elkerülni a további sérüléseket, például az esetleges ütéseket vagy leejtéseket.

A kijelző felújítása Loca ragasztóval:

Előkészületek: Eltávolítom a készülék hátlapját, az alaplapot és az összes egyéb alkatrészt a kijelző keretből.

Kijelző előkészítése: A kijelzőt kimelegítem a keretből, tesztelelem. Ha nem sérült a kijelző, akkor szeparálom az üveglapot a kijelzőről. A ragasztó- és piszkos részeket tisztítom egy enyhe tisztítószerrel és a, majd egy száraz, zsírmentesre törlöm.

Loca ragasztó felhelyezése: A Loca ragasztó speciális típusa az UV fény hatására keményedik meg. A ragasztót óvatosan kell felvinni a kijelzőre, úgy hogy egyenletesen eloszlatom az egész felületen, érdemes óvatosan dolgozni, hogy ne kerüljön a kijelző belső részeire.

Kijelző visszahelyezése: A kijelzőt óvatosan visszahelyezem egy speciális keretbe, és hagyom, hogy a ragasztó lassan megkössön. Ügyelek arra, hogy a kijelző helyzete és pozíciója megfelelő legyen, mert a ragasztó keményedése után nem lehet módosítani.

Keményítés: Az UV fény segítségével a ragasztó a kijelző felületén 1-3 perc alatt keményedik meg. Az UV fénysugarak áthatolnak a kijelzőn és aktiválják a ragasztót, amely így erősen összetapad a kijelzővel.

Kijelző tesztelése: Miután a ragasztó teljesen megszáradt, az LCD kijelző tesztelése következik. Ha átment ezen a teszten is akkor már csak az összeszerelés következik és a folyamat véget is ért.

YOUTUBE csatornámon még több videó elérhető.

Nézd meg Képeiment is
Tweet
Share