Play Áruház Hiánya és alternatív megoldások

A cikkben részletesen leírom a Play áruház hiányát - hátrányát

Az újabb Huawei mobiltelefonokban a Google APPOK Hiánya számos kihívást jelent a felhasználók számára. Az alkalmazások választéka korlátozottabb lehet, és olyan népszerű alkalmazásokat, mint a Google Maps, a Gmail és a YouTube, már nem lehet használni. Emellett az HMS Huawei App Store-ban lévő alkalmazások minősége lehet, és a szoftverfrissítések manuális végrehajtása több időt és energiát igényelhet. Ezek a változások jelentősen befolyásolhatják a felhasználói élményt, és megnehezíthetik a felhasználók számára a mindennapi életüket.

Az újabb Huawei mobiltelefonok használatával kapcsolatos egyik jelentős változása a Google keretrendszer (GMS) hiánya. A GMS (Google Mobile Services) a Google által kifejlesztett és fenntartott csomag, amely tartalmazza a legtöbb Android alapú okostelefonon és más eszközökön használt alkalmazásokat és szolgáltatásokat.

A Google APPOK Hiánya és szolgáltatások magukban foglalják a Google Play áruházat, a Google Drive-ot, a Gmail-t, a Google Térképet, a Google Keresést, a Google Hangouts-ot és még sok mást. A GMS az Android operációs rendszer egyik alapvető része, és azonosítója a Google által végzett tanúsítási folyamatnak, amely garantálja az eszközök kompatibilitását a Google szolgáltatásokkal.

Ha egy eszköz nem tartalmazza a GMS-t, akkor nem férhet hozzá a Google alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz, és korlátozottabb funkcionalitást kínálhat.

Az újabb modellekben már nem található meg a Google Play áruház, így a telefonokhoz nem érhető el a Google által kínált szolgáltatások és alkalmazások. Ehelyett a Huawei saját alkalmazásboltját, az HMS Huawei App Store-t kell használni.

Ezt a döntést a Huawei arra az okra vezeti vissza, hogy a Google által kínált szolgáltatások és alkalmazások nem elérhetők a kínai piacon, ahol a Huawei az egyik legnagyobb mobiltelefon gyártó.

Azonban ennek a változásnak a felhasználókra is jelentős hatása lehet. Az egyik legfontosabb hátránya a Google Play áruház hiánya, hogy a Huawei App Store-ban lévő alkalmazások választéka korlátozottabb lehet, és hiányozhatnak olyan alkalmazások, amelyeket a felhasználók számára fontosak és elengedhetetlenek.

Például a Google Maps, a Gmail, a YouTube és más Google szolgáltatások már nem elérhetők a Huawei készülékeken.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak alternatív megoldásokat kell keresniük azokra a szolgáltatásokra, amelyeket korábban a Google által kínáltak. Például a Google Maps helyett használhatják az OpenStreetMap vagy a Here WeGo alkalmazásokat, és a Gmail helyett használhatják a Huawei saját levelezőalkalmazását, vagy más alternatív alkalmazásokat, mint például a Microsoft Outlook vagy a Yahoo Mail.

Google APPOK Hiánya és a Google Play áruház hiánya azt jelenti, hogy a Huawei készülékekre nem lehet telepíteni olyan alkalmazásokat, amelyek csak a Google Play áruházból érhetők el. Ez nagyon bosszantó lehet a felhasználóknak, akik korábban használták ezeket az alkalmazásokat, és most nem tudják őket telepíteni a készülékükre.

Egy másik probléma az HMS Huawei App Store-ban lévő alkalmazások minősége lehet. Az alkalmazásokat ugyanazok az emberek fejlesztik, mint az Android alkalmazásokat, de a fejlesztőknek meg kell felelniük a Huawei saját minőségi előírásainak, ami időigényes lehet és megnehezítheti az alkalmazások fejlesztését.

Emiatt előfordulhat, hogy az alkalmazások nem olyan jól működnek vagynem olyan stabilak, mint az Android verziójuk a Google Play áruházból.

A Google Play áruház hiánya azt is jelenti, hogy a felhasználóknak többet kell foglalkozniuk a szoftverfrissítésekkel. Az Android készülékek általában automatikusan frissülnek a Google Play áruházból, de a Huawei készülékeknek manuálisan kell frissíteniük az alkalmazásokat és az operációs rendszert is. A felhasználóknak több időt és energiát kell szánniuk a frissítések végrehajtására.

A Huawei igyekszik kompenzálni ezt a hiányosságot azzal, hogy folyamatosan bővíti az HMS Huawei App Store-ban elérhető alkalmazások választékát, és arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy hozzanak létre minőségi alkalmazásokat a platformra. A Huawei arra törekszik, hogy kínáljon megfelelő alternatívákat a Google által kínált szolgáltatások és alkalmazások helyett.

A készülékek továbbra is remek teljesítményt nyújtanak, és rengeteg hasznos funkcióval rendelkeznek. A  felhasználói körében nagyon népszerűek, és sokan úgy vélik, hogy az HMS Huawei App Store-ban elérhető alkalmazások és szolgáltatások teljes mértékben kielégítik az igényeiket.

A Google Appok az okostelefonok életének elengedhetetlen részei!

A felhasználóknak azonban fel kell készülniük arra, hogy az újabb Huawei készülékek használata kicsit eltérő lehet, mint az Android készülékeké, és a szoftverfrissítések manuális végrehajtása több időt és energiát igényelhet.

Amennyiben a felhasználók számára fontosak a Google által kínált szolgáltatások és alkalmazások, akkor érdemes lehet más gyártók készülékeit fontolóra venni. Azonban ha a felhasználók számára fontos a Huawei magas minőségű készülékei és funkciói, valamint az HMS Huawei App Store-ban elérhető alkalmazások és szolgáltatások, akkor az újabb Huawei készülékek még mindig kiváló választás lehetnek.

A Huawei készülékek, amelyeket a Google támogatással értékesítettek, továbbra is teljes funkcionalitással és teljesítménnyel működnek, és a felhasználók továbbra is élvezhetik a Google által kínált szolgáltatásokat és alkalmazásokat.

A Huawei készülékek folyamatosan fejlődnek, és a vállalat azon dolgozik, hogy javítsa az HMS Huawei App Store-ban elérhető alkalmazások és szolgáltatások minőségét, valamint hogy kínáljon új funkciókat és szolgáltatásokat a felhasználók számára. A készülékek továbbra is vonzóak lehetnek azok számára, akik keresnek egy magas minőségű, megbízható és funkcióban gazdag mobiltelefont.

A Google APPOK Hiánya miatt az újabb készülékek használata nem lesz minden felhasználó számára megfelelő. A Google által kínált szolgáltatások és alkalmazások hiánya olyan felhasználók számára is problémát okozhat, akiknek a mindennapi életükben szükségük van például a Gmailre, a Google Drive-ra vagy a Google Térképre.

Az HMS Huawei App Store-ban elérhető alkalmazások és szolgáltatások minősége és mennyisége is eltérhet a Google Play áruházban elérhető alkalmazásokétól.

Bár az HMS Huawei App Store-ban elérhető egy sor kiváló alkalmazás és szolgáltatás, azonban az app store-ban elérhető alkalmazások és szolgáltatások száma még mindig alacsonyabb, mint a Google Play áruházban elérhetőké.

Ez azt jelenti, hogy az HMS Huawei App Store-ban nem minden alkalmazás és szolgáltatás elérhető, ami a Google Play áruházban elérhető. Ezenkívül az HMS Huawei App Store-ban elérhető alkalmazások és szolgáltatások minősége is változó lehet, és lehet, hogy nem minden alkalmazás és szolgáltatás működik megfelelően.

A Google APPOK Hiánya emellett azt is jelenti, hogy az újabb Huawei készülékek esetében az Android rendszerfrissítések lassabban érkezhetnek meg, és a felhasználóknak manuálisan kell frissíteniük a rendszert. Ez időigényesebb és bonyolultabb lehet, mint az Android készülékeken általában.

Ezenkívül a Google támogatás hiánya miatt az újabb Huawei készülékek használata több korlátozással járhat. Például az újabb Huawei készülékek esetében nem lehet használni a Google Asszisztenst, ami a mindennapi élet számos területén hasznos lehet. Emellett az újabb Huawei készülékeken nem lehet elérni a Google Play Játékokat, ami a játékosok számára fontos lehet.

Azok számára azonban, akiknek szükségük van a Google szolgáltatásaira és alkalmazásaira, az újabb Huawei készülékek használata kompromisszumot jelenthet, és érdemes lehet megfontolni más készülékek használatát.

Az újabb Huawei készülékek használata esetén a felhasználóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy az újabb Huawei készülékek nem tartalmazzák a Google támogatást, és hogy az HMS Huawei App Store-ban elérhető alkalmazások és szolgáltatások minősége és mennyisége eltérhet a Google Play áruházban elérhető alkalmazásokétól.

Az újabb Huawei készülékek azonban magas minőségű készülékek, amelyek számos modern funkcióval és kiváló hardverrel rendelkeznek. Az HMS Huawei App Store-ban elérhető alkalmazások és szolgáltatások száma is folyamatosan növekszik, ami azt jelenti, hogy az újabb

Huawei készülékek még mindig kiváló választások lehetnek azok számára, akik nem függnek olyan fontos Google szolgáltatásoktól, mint például a Gmail vagy a Google Drive, és akiknek fontosabb a modern készülék és a design.

Az újabb Huawei készülékek hiánya a Google támogatástól előnyökkel és hátrányokkal jár egyaránt. Fontos tudni, hogy az újabb Huawei készülékek használata esetén nem lehet a Google szolgáltatásokat és alkalmazásokat használni, és hogy az HMS Huawei App Store-ban elérhető alkalmazások és szolgáltatások minősége és mennyisége eltérhet a Google Play áruházban elérhető alkalmazásokétól.
 
Az újabb Huawei készülékek azonban kiváló minőségű és modern készülékek, amelyek sok előnnyel rendelkeznek, és az HMS Huawei App Store-ban elérhető alkalmazások és szolgáltatások száma folyamatosan növekszik, ami azt jelenti, hogy a jövőben lehetőség lesz egyre több olyan alkalmazás és szolgáltatás használatára, amelyek eddig csak a Google Play áruházban voltak elérhetők.
A döntést mindenkinek az igényeire és preferenciáira alapozva kell meghozni, és érdemes alaposan megfontolni a lehetőségeket, mielőtt vásárolunk egy új mobiltelefont.

Bár az újabb Huawei telefonok GMS nélkül érkeznek, léteznek külső források, harmadik fél által fejlesztett alkalmazások és más módszerek, amelyek lehetővé teszik a GMS funkcióinak használatát. Egyesek szerint ezek a megoldások nem teljes mértékben biztonságosak, de számos felhasználó sikeresen használja őket a Huawei készülékeiken.

Ha azonban a teljes funkcionalitást keresed, akkor az egyetlen igazi megoldás az, hogy telepítsd a Google Keretrendszer (Google Framework) alkalmazást a telefonodra. Ennek eredményeként visszanyered a Google Play Áruházat és a GMS alkalmazásait, amelyek lehetővé teszik a Gmail, a YouTube és a Google Maps használatát.

A Google Keretrendszer telepítése nem garantálja a teljes funkcionalitást a Huawei készüléken, mivel a Huawei készülékek továbbra sem támogatják a Google alkalmazásokat teljes mértékben. Ezenkívül a Google Keretrendszer telepítése kockázatokkal járhat, beleértve a telefon működésének instabilitását és az adatvesztést.

Ha többet szeretnél megtudni erről a témáról, ajánlom, hogy keresd fel a neten található információkat.

Remélem, hogy ez a blogposzt segített megérteni az újabb Huawei GMS hiányosságát, és hogy hasznos információkat nyújtottam a. Ne feledd, hogy mindig létezik alternatíva, ha egy problémával szembesülsz!

Nézd meg a többi „CIKKEM” is és ir nézd meg youtube és egyéb csatornámat is.     

*A cikkben a ChatGTP által generált tartalmat is felhasználtam

Pozití értékelés
0 +
ANDROID telefon tapasztalat
~ 0 év
ANDROID-os Készülék szoftverezés
0 +
Tweet
Share